• bilgi@bursafirmarehberi.com.tr
  • 0542 322 16 16

Bursa- ITC, Tehlikeli, Evsel, Tıbbi, Atık Yönetimi ve Taşıma (MoTAT)

928 ZİYARETÇİ
  • EKLENME TARİHİ: 3 Ağustos 2019 17:58
  • İLAN TÜRÜ: Diğer (Hizmet, Servis)

Bursa‘da Tehlikeli Katı, Sıvı, Maden, Kağıt, Cam Şişe, Madeni Yağ, Tıbbi, Evsel, ITC, Elektronik ve her nevi atıklarınızın Toplama, Taşıma, Depolama, Bertaraf işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın Atıkların ve Tehlikeli Atıkların Karayoluyla Taşınmasına İlişkin Tebliğ Kapsamında Geliştirilen Atık Taşıma Sistemi‘ne uygun olarak MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) sistemi üzerinden gereken işlemleri an be an yaparak gerçekleştiriyoruz.

Sanayi kuruluşları atıklarını, tehlikeli atıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın Entegre Çevre Bilgi Sistemi, Atık Beyan Sistem/ MoTAT / Kütle Denge Sistemi, Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirmektedirler.

Bursa Türkiye’nin Sanayi Şehirleri arasında başı çeken illerdendir. Bursa’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları atıklarını taşıtmak için güvenilir firmaları tercih etmektedirler. Bursa Tehlikeli Atık taşıma firmaları arasında ilk ve bütün izin belgelerine sahip olan BUS-KA; DOSAB, NOSAB, BUSEB, ORGANİZE SANAYİ, BARAKFAKİH, İHTİSAS DERİ, İNEGÖL, KESTEL, KEMALPAŞA, ULUDAĞ, KAYAPA, HASANAĞA Organize Sanayi Bölgelerinde Tehlikeli Atık, Nitelikli Kimyasal Atık, Endüstriyel Atık, Tehlikeli Madde, Atık Yağ Taşıma işlemlerinizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın Entegre Çevre Bilgi Sistemi, Atık Beyan Sistem/ MoTAT / Kütle Denge Sistemi Tebliği‘ne uygun olarak gerçekleştirmektedir.

MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Sistemi Nedir ?

MoTAT; Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Atıkların ve Tehlikeli Atıkların Karayoluyla Taşınmasına İlişkin Tebliğ Kapsamında Geliştirilen Atık Taşıma Sistemidir.

MoTAT sistemi sayesinde atıkların taşınma, bertaraf, depolama vb.. gibi konularda sürekli olarak izlenmesi, denetlenmesi ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır.

Atıklarını taşıtmak yada bertaraf etmek isteyen işletme, kurum veya kuruluşlar üretmiş oldukları ATIK hakkında Cinsi, Miktarı, Gönderileceği Atık Tesisi, Bertaraf Tesisi, Depolama Tesisi, Taşımayı Gerçekleştirecek Firma vb. gibi konularda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Sistemi üzerinden talep oluşturmaları gerekmektedir. Oluşturulan bu talep doğrultusunda MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Sistemi (TKN) Taşıma Kontrol Numarası, (TDN) Taşıma Doğrulama Numarası oluşturacaktır. MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Sistemi üzerinden oluşturulan bu numaralar atığın taşınma esnasında taşıyıcı firma tarafından atığı tanımlama ve taşıma işlemini onaylama işlemleri için kullanılacaktır.

Taşıması gerçekleştirilecek olan atık bilgileri Cinsi vb. MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Aracı üzerinde bulunan mobil terminal üzerinden sağlanırken, MoTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) Sistemi tarafından üretilen (TKN) Taşıma Kontrol Numarası, (TDN) Taşıma Doğrulama Numarası ve şifreler sisteme girilir.

Bilgiler ve şifrelerin sisteme girilmesinin ardından taşıması gerçekleştirilecek olan atığın tartma işlemi gerçekleştirilir ve atığın miktarı sisteme kaydedilerek atık taşıma işlemi onaylanır.

Taşınan atıkların tesislere ulaşmasından itibaren boşaltma depolama, berataraf işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için TESİS sistemi üzerinden (BON) Boşaltma Onaylama Numarası oluşturularak boşaltma işlemi tamamlanır. Boşaltma işlemi sonrasında (BON) Boşaltma Onaylama Numarası Mobil Terminal üzerinden sisteme girilerek Atık taşıma işlemi tamamlandırılır.

Atık Taşıma sırasında gerçekleştirilen bütün işlemler ÇEVRİMİÇİ olarak takip edilerek görüntülenebilirken, yapılabilecek hata ve yanlışlar sistem üzerinden düzeltilbilmektedir.

Destek - WHM Bilişim - Hosting - SEO